Orthodontist

Gepost op

orthodontist

Een bezoek aan de orthodontist kan je leven veranderen

Iemands glimlach kan toekomstperspectief in het leven verbeteren en een geweldige eerste indruk maken. Orthodontie is een tandheelkundig gebied dat soms over het hoofd wordt gezien. Dit gebied gaat verder dan die van de tandarts en is meer dan alleen een halfjaarlijkse controle met misschien wat tandsteen weghalen of een reparatie. Het concentreert zich meer op het verhelpen van bepaalde gebitsprobleem die onmogelijk lijken aangepakt te kunnen worden.

We hebben het dan ook over tanden die niet goed in het gareel staan of vreemd gevormd zijn om een paar dingen te noemen. Elementair zou een orthodontist in staat moeten zijn om de tanden van een persoon in orde te kunnen brengen of, indien nodig te verplaatsen. Hoewel orthodontisten en tandartsen beiden hard werken om de mondgezondheid te verbeteren, maakt die specialisatie het onderscheidt.

Laten we de voordelen van orthodontie wat nader bekijken

Tandheelkunde is uitgebreid en beslaat een breder spectrum dan vaak gedacht, wat een reden kan zijn dat sommigen niet beseffen wat orthodontie voor hen kan betekenen. Dit gebied van mondgezondheid biedt in feite een groot aantal voordelen.

De meeste werkwijzen beschikbaar voor de patiënten zijn cosmetisch van aard. Sommige mensen denken dat dit gebied zich concentreert op ijdele procedures, maar dat is niet het geval. Veel van de procedures hebben onderliggende gezondheidsvoordelen, waar men wel van op de hoogte moet zijn. Naast psychologische voordelen, zijn er ook fysieke voordelen, waaronder een mooie lach door de correctie van:

- Het hebben van een slechte beet kan tanden en tandvlees beschadigen.

- Verkeerd uitgelijnde of vooruitstekende tanden.

- Angst om te glimlachen.

- Te weinig ruimte met als gevolg scheve tanden.

- Spraak-, ademhalings-, of kauwproblemen.

- Een beïnvloed gezichtsprofiel door een verkeerde kaakstand.

- Diagnosticeren en beheersen van obstructieve slaapapneu.

Het herpositioneren van tanden is wat een orthodontist doet. Om de risico's te verkleinen gebruikt hij enkele technieken met verschillende typen beugels.

Het herstellen van zelfvertrouwen is een van de belangrijkste aspecten van een orthodontist

Een persoon kan het psychisch moeilijk hebben als hij door het leven gaat met een slecht uitgelijnde tanden en daardoor geen vertrouwen heeft in zijn gebit. Dit maakt het moeilijker voor die persoon om op een natuurlijke manier te glimlachen, gewoonweg omdat hij of zij zich constant zorgen maakt hoe anderen over hem denken als ze het gebit zien. Een goede orthodontist is een staat om deze problemen aan te pakken, waardoor die persoon weer zelfvertrouwen opbouwt en zich bevrijd voelt, met een mooie glimlach. Het bijtijds corrigeren op jonge leeftijd van sommige problemen, is het voorkomen van problemen op de lange termijn.


Delen